Afgelopen zaterdag heeft het eerste Open Noordwijkse Kampioenschap Klootschieten plaatsgevonden. Het idee is ontstaan naar aanleiding van het jaarlijks terugkerende Twentebal. De initiatiefnemer, Stephan Stokkermans, heeft samen met het bestuur van het Twentebal een uniek evenement neer weten te zetten.

Op het strand van Noordwijk werd er gestreden in twee teams. De teams bestonden uit prominenten uit het oosten en westen van het land. Voor Oost deden o.a. Han ten Broeke (VVD) en Raymond Strikker (Hotel de Bloemenbeek) mee. Voor West deden o.a. Fred Teeven (staatsecretaris) en Gerben van Duin (wethouder Noordwijk) mee.

 

Na een uitleg en een korte demonstratie van wereldkampioene Silke Tulk, wereldkampioene junioren Joyce Leussink en ‘Junior Queen of the Road’ Merlin Leussink gingen de teams op pad. De drie topsporters begeleidden, samen met Cees van der Sluis (bondbestuur NKB), Jan Wiegers (bondscoach NKB) en Jan Tulk (Trainingscommissie NKB), de teams over het parcours dat in totaal ongeveer 1200 meter lang was.

Ondanks het zachte zand werden er toch mooie schoten geproduceerd door beide teams. Nadat beide teams over de finish waren werd de prijsuitreiking gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin.

 

Team Oost had 54 schoten nodig om het parcours af te leggen, team West deed dat in 48 schoten. Een duidelijke overwinning voor Team West en zij ontvingen dan ook de geïmproviseerde Carel Enkelaar troffee. Nieuw element in Noordwijk was de ‘bowlingbelt’. Deze riem, als beloning voor het beste schot van de dag, werd gewonnen door Roland van Hecke uit team Oost.