Harold heeft uitstekend gepresteerd tijdens de King of the Roads. Hij heeft Aiden Murphy, in het begin van de wedstrijd, het nakijken gegeven. Tot aan de no-play line lag hij voor op de Ier. Bij de no-play line kantelde de wedstrijd doordat Harold 20cm voor de lijn bleef liggen en Murphy 30cm voorbij de lijn ging.
Hierna begon Harold iets geforceerd te gooien en maakte hij een paar foutjes. Toch bleef hij keurig bij de Ier in de buurt.
Harold heeft prachtige schoten laten zien en de Ieren waren diep onder de indruk van de prestaties van onze Nederlandse man. Uiteindelijk heeft Harold verloren van Murphy met 1 schot verschil. Jammer van de nederlaag, maar Harold kan trots zijn op zichzelf!

Hieronder de score die Peter Zanderink heeft bijgehouden. Een bijzondere manier om nog een keer (na) te genieten van deze wedstrijd.

De halve finale tussen Harold Dolleman en Aidan Murphy begint ca 2 uur later dan gepland. (H1 = Harold met schot 1, A1 = Aiden met schot 1 etc.). H1 goed A1 voor zich heen, Harold 10m voorbij de bloembak. A2 goed maar komt niet via de muur op de weg. H2 goed geplaatst maar valt daarna in berm. Nog 1m voor. A3 goed en komt terug. H3 zelfde en 3m voor. A4 minder. H4 super door de bocht, 80m voor. A5 goed nu door bocht via muur. H5 weer uitstekend en nog 40 m over. A6 kan naar noplay en gooit 1m erover. H6 gooit te breed en haalt de lijn net niet. Cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Voor het eerst achter. H7 weer naar rechts maar kan toch naar de volgende bocht gooien. A7 vanaf de voortzettingslijn welke 20m achter H ligt, gooit precies goed en heeft een lang schot. H8 uitstekend en ruim door de bocht. A8 weer uitstekend maar nu 20m voor de bocht. H9 weer naar rechts en nu 1 1/2 schot achter. H10 goed maar kloot komt iets te hoog zodat deze niet meer uit de berm komt. Op 15m na ligt H 2 schoten achter. A9 te scherp en blijft in de bocht. H11 profiteert er te weinig van en komt net door de bocht. A10 niet helemaal goed en komt via berm terug. H12 weer effect naar rechts en komt dus niet dichterbij. A ligt op 10 m 2 schoten voor. A11 rechtuit in scherpe bocht en kan daarna verder. H13 kan alleen maar volgen en gooit door de scherpe bocht. Verschil 2w-10m. A12 weer goed en H14 kan alleen volgen, maar pakt wel belangrijke meters. Verschil 2w-10m. A13 blijft voor de volgende bocht liggen. H15 klapt weg en blijft nu achter. H16 draait geweldig door de bocht naar links. A14 goed en komt daarmee op 2w+40m. H17 super schot en komt door de laatste bocht. A15 wordt gecalled en moet opnieuw. Iedereen is verbaasd omdat het verschil nooit ingehaald kan worden zo kort voor de eindstreep. Dit levert zowel grappige als serieuze opmerkingen op. A15 iets naar rechts en blijft nu voor de laatste bocht. A16 getergd en is van slag. Hij had over de eindstreep gekund maar haalt dit bij lange na niet. H18 kan over de lijn waarbij veel mensen denken dat dit hetzelfde schot is al A maar dat is het niet. A16 ligt maar 8m voor de streep. A17 gooit nog voor de bookmakers en komt ruim over de eindstreep. Aidan Murphy wint overtuigend. Harold Dolleman heeft desondanks een prima wedstrijd gegooid. Na afloop heeft hij Aidan de vergissing uitgelegd en Aidan had vol begrip voor Harolds call.
Op zondag dus twee finales voor Nederland: Jochem/Manon en Silke.

IMG_8602Harold wordt aangegeven door zijn vader, bijgestaan door Jos-Bert Aalbers & Jan Tulk. Achter hen staat een grote delegatie van het Nederlandse team.

 

IMG_8593Harold gooit een prima bal op het eerste lange rechte stuk.