Zaterdag 25 maart 2017 is de laatste Grolsch Champions Tour wedstrijd van dit seizoen gehouden. Op de baan van KV ’t Trefpunt in Baak werden de laatste twee wedstrijden gegooid. Daar de wedstrijd tot twee keer toe afgelast werd vanwege winterse weersomstandigheden, kon de wedstrijd nu wel doorgang vinden.

Heren
De heren begonnen om 09.00 uur aan hun wedstrijd. Hier streden nog vijf heren voor de eindoverwinning én een ticket naar de King of the Roads in Ierland. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Tim Meijer (KV Kluppelshuizen), de tweede wedstrijd was Robert Blankenvoort (KV Mander) het sterkst. Van de zes wedstrijden tellen de beste vier resultaten. Hierdoor werd het spannend voor twee andere heren, Jos-Bert Aalbers (KV ’t Trefpunt) en Mark Muntel (KV Lattrop-Breklenkamp). Beide heren wisten de Champions Tour al eens te winnen. Het aantal punten van de vier beste wedstrijden was gelijk, ook het aantal schoten die de heren nodig hadden voor deze vier wedstrijden was gelijk. Uiteindelijk bleek dat Jos-Bert Aalbers 64 meters meer gegooid had dan Mark Muntel en hiermee wint Jos-Bert de Grolsch Champions Tour en mag hij zich opmaken voor zijn tweede deelname aan de King of the Roads.

Dames
Bij de dames ging de strijd dit jaar tussen Lindsay Leussink (KV de Huier) en Silke Tulk (KV Kleine David). Tulk stond voorafgaand aan de laatste wedstrijddag 1 punt voor op Leussink. De eerste wedstrijd was enorm spannend en er werden door beide dames fouten gemaakt. Uiteindelijk wist Silke Tulk de eerste wedstrijd op haar naam te schrijven. Lindsay Leussink won de tweede wedstrijd. In het eindklassement kwam Leussink net twee punten tekort om Tulk van de troon te stoten. Silke mag voor de negende keer achtereen afreizen naar Ierland en gaat voor haar vierde overwinning in de Queen of the Roads.

Jeugd
Bij de jongens was het spannend voor Youri Pas (KV ’t Woudhuis) en Mirco Breuker (KV Vooruitzicht). Youri, die dit jaar een patent leek te hebben op de tweede plaats, stond voorafgaand aan de laatste wedstrijd aan de leiding. Patrick Zieverink (KV ’t Broek) won de eerste wesdtrijd, Jesse Wennink (KV de Brink) won de tweede. Youri Pas pakte bij de eerste wedstrijd een tweede plaats, Mirco Breuker werd derde. De tweede wedstrijd werd Breuker tweede en deze punten bleken in het eindklassement genoeg om de winst op te strijken.

De meisjes streden met zijn vieren om de titel. Britt Blokhuis (KV Beuningen), Kim Groener (KV Beuningen), Rodjean Vos (KV Vooruitzicht) en Suzan Zieverink (KV ’t Broek) mochten onderling uitmaken wie er met de winst vandoor ging dit jaar. Blokhuis stond aan kop voorafgaand aan de laatste wedstrijden. De eerste wedstrijd van de dag werd gewonnen door Rodjean, gevolgd door Suzan en Britt. De tweede wedstrijd ging de winst naar Suzan en werd Kim tweede. Zo pakte iedereen vandaag de nodige punten, maar bleek Suzan Zieverink uiteindelijk de beste over vier wedsdtrijden.

Mirco en Suzan mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de Junior King & Queen of the Roads. Zij zullen samen een wedstrijd gooien in Ierland tijdens het festival.

Allround
Jaarlijks wordt ook gekeken naar de beste allround klootschieter van Nederland. De resultaten van de onderdelen straat, veld en zetten worden bij elkaar opgeteld en hiermee wordt een klassering gemaakt. Dit jaar was er een uniek moment bij de allroundkampioenen. Jochem Wennink (KV de Brink) won dit klassement bij de heren. Zijn jongere broer Jesse won, net als vorig jaar, het allroundklassement bij de jongens. Een knappe prestatie!
Bij de dames was Silke Tulk (KV Kleine David) voor de elfde keer op rij de beste over drie onderdelen, bij de meisjes ging de glazen troffee mee naar KV ’t Broek voor Suzan Zieverink.