Nadat eerder de deelnemers aan de straatwedstrijden tijdens het EK klootschieten in Italie al bekend waren, zijn nu ook de deelnemers op het onderdeel veld en zetten bekend. Een bevroren veld, met een baanrecord van 3 schoten en een ticket voor het EK Klootschieten. Enkele steekwoorden die kenmerkend zijn voor de laatste Grolsch Champions Tour wedstrijd die gehouden werden in Noord Deurningen op de baan van K.V. Nooit Gedacht.

Zaterdag 11 februari 2012 werden de laatste twee wedstrijden van de Grolsch Champions Tour Veld geschoten. Inzet was een ticket voor het EK Klootschieten in Italië. Dit EK zal gehouden worden van 17 tot en met 20 mei in Pesaro. Na 6 wedstrijden werd de eindbalans opgemaakt en konden de winnaars gefeliciteerd worden met een plaats in de kernploeg die recht geeft op deelname aan het EK. Deze kernploeg bestaat uit 3 meisjes, 4 jongens, 6 dames en 10 heren.

 

De jongens beten ’s morgens het spits af en al snel werd duidelijk dat de baan in prima conditie verkeerde. 4 schoten hadden de jongens nodig om de 600 meter te overbruggen. Aan het einde van de tweede wedstrijd werd duidelijk dat Melle Analbers (K.V. Ons Streven Tilligte) er met de eindoverwinning op het veld vandoor ging. Bart Kamphuis (K.V. Mander) werd tweede, gevolgd door Jochem Wennink (De Brink) en Luuk Zanderink (K.V. Beuningen). Bart Kamphuis werd tevens gekroond tot Allround Kampioen van de Grolsch Champions Tour 2012. Over drie onderdelen, te weten straat, veld en zetten, bleek hij de sterkste.

 

De meisjes wisten de spanning goed op te bouwen. Nadat Leonie Aveskamp (K.V. Steeds Vooruit Losser) en Carmen Beuvink (K.V.Vooruitzicht) het gevecht om de eerste en tweede plaats uitvochten, moest er gestreden worden om de derde en tevens laatste plaats in de kernploeg. Uiteindelijk kwam Karlijn Lammerink (K.V. Reutum) als sterkste uit de bus en is ook zij verzekerd van een ticket naar het EK in Italië.

Bij de meisjes was Christa Rolink (K.V. Beuningen) de sterkste op alle drie de onderdelen en mocht dan ook de allround-titel in ontvangst nemen.

 

Bij de dames was de strijd al even spannend. Door afwezigheid van kopvrouw Silke Tulk kon de rest van het veld zijn slag slaan. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt en de punten werden goed verdeeld. De kernploegselectie op het onderdeel veld wordt aangevoerd door de Albergse Silke Tulk (K.V. Kleine David), gevolgd door Joyce Leussink (K.V. Huier), Kim Schurink (K.V. Noord Berghuizen), Lindsay Leussink (K.V. Huier), Merlin Leussink (K.V. Huier) en Richelle Ijland (K.V. De Toekomst). Silke Tulk bleek ook op drie onderdelen het sterkst. Zij veroverde hiermee voor de zesde keer op rij een Allround titel.

 

Tot slot waren de heren aan de beurt. Er werd al druk gespeculeerd of de heren eventueel in drie schoten de 600 meter zouden kunnen overbruggen. De eerste wedstrijd gebeurde dit niet. In de tweede wedstrijd was het de Manderse topschutter Mark oude Luttikhuis die het lukte om in 3 schoten de finish te passeren. Hiermee bevestigde hij tevens dat hij de ware winnaar was van het onderdeel veld. Hij wordt in Italië vergezeld door Rob Scholten (K.V. Niej Haarbig), Robert Meijer (K.V. Mander), Richard Vlierman (K.V. Niej Haarbig), Rolf olde Weghuis (K.V. De toekomst),  Bas Senger (K.V. Beuningen), Luuk ten Dam (K.V. Ons Streven Tilligte), Laurens Maseland (K.V. de Toekomst), Arjan Hassink (K.V. Nooit Gedacht) en Hans Welhuis (K.V. Beuningen).Robert Meijer bleek de beste schutter te zijn over drie onderdelen. Hij won, na vorig jaar de Allround Titel gewonnen te hebben, ook dit jaar opnieuw deze prestigieuse prijs.

 

Het onderdeel zetten is vanwege de weersomstandigheden niet doorgegaan en dus was de uitslag al bekend voordat de derde wedstrijddag begon.

Karlijn Lammerink (K.V. Reutum), Bart Kamphuis (K.V. Mander), Merlin Leussink (K.V. de Huier) en Rob Scholten (K.V. Niej Haarbig) waren hier de winnaars bij resp. de meisjes, jongens, dames en heren.  De rest van de kerploeg op het onderdeel zetten wordt aangevuld met de beste schutters van de veldselectie.