Image

De finalewedstrijden om de NKB Veldcup hebben afgelopen zondag plaatsgevonden in Geesteren (Ov) aan de Geesterseveldweg. Onder regenachtige omstandigheden werden de 5 finalewedstrijden geschoten. Bij de dames wist het team van de Huier evenals vorig jaar de NKB Veldcup te veroveren. Vorige maand hebben de dames van De Huier de NKB Straatcup ook al voor het tweede achtereenvolgende jaar veroverd. Een zeer unieke en knappe prestatie van dit nog zeer jonge, talentvolle team.

De heren veteranen beten ’s ochtends de spits af. De finale ging hier tussen Niej Haarbig en Kluppelshuizen. De heren van Kluppelshuizen waren duidelijk de sterkste in deze wedstrijd. De eerste ronde werd vrij gemakkelijk gewonnen met bijna 1 schot voorsprong.  De tweede ronde was weliswaar spannender maar ook deze werd door de heren van Kluppelshuizen winnend afgesloten met een voorsprong van ruim 20 meter.

In de finale van de dames veteranen was het team van HKV (Hengelo) duidelijk een maatje te groot voor de dames van de Huier. Beide ronden werden door HKV gewonnen met een ruime voorsprong. Een zeer terechte overwinning dus voor de dames van HKV.

De finale bij de dames tussen de Huier en Oud Ootmarsum leverde een zeer spannende wedstijd op. De eerste ronde waren de dames van de Huier de sterkste met een voorsprong van bijna 1 schot. De tweede ronde ging gelijk op en was bijzonder spannend tot het einde toe. Het was continue stuivertje wisselen wie er voor lag maar uiteindelijk wist het team van de Huier ook de tweede ronde in haar voordeel te beslissen met een voorsprong van minder dan 1 meter!! Een bijzonder knappe prestatie van dit team door voor het 2e opeenvolgende jaar zowel de NKB Staatcup als de NKB Veldcup te veroveren. Dit succesvolle team bestaat uit de inmiddels internationaal gelouterde zussen Joyce, Lindsay en Merlin Leussink bijgestaan door de uitstekend schietende Sabine Derkink.

Ook de jongens maakten er een spannende finalewedstrijd van. Hier gingen de teams van Reutum en Kluppelshuizen de strijd aan met elkaar. Het team van Kluppelshuizen wist de eerste ronde vrij eenvoudig te winnen. De tweede ronde waren beide teams aan elkaar gewaagd en was de wedstrijd spannend tot het einde toe. Hier moest het laatste schot de beslissing brengen. Het was Tim Meijer van Kluppelshuizen die met een uitstekend schot de wedstrijd in het voordeel van Kluppelshuizen besliste.

Het slotstuk van de dag werd gevormd door de finale bij de heren tussen Oud Ootmarsum 2 en Niej Haarbig. Mede doordat het team van Niej Haarbig twee belangrijke basiskrachten moest missen, werd dit nooit een echte wedstrijd. Er werd dapper gestreden door de heren van Niej Haarbig maar zij moesten duidelijk hun meerdere erkennen in Oud Ootmarsum 2. Al met al een zeer terechte overwinning voor het goed schietende team van Oud Ootmarsum 2.

De uitslagen staan onder wedstrijden.