Onder schitterende weersomstandigheden werden de NKB cupfinales verschoten op de baan van De Huier.

Bij de junioren moest Beuningen aantreden tegen De Brink. Het werd een erg spannende eerste ronde waarbij Beuningen net aan het langste eind wist te trekken. In de tweede ronde moest De Brink risico’s nemen om in de wedstrijd te blijven. Dat mislukte helaas en daardoor wist Beuningen ook het tweede punt en hiermee ook de wedstrijd te winnen.

Bij de veteranen waren het Oud Ootmarsum en Mander die de strijd tegen elkaar aanbonden. Oud Ootmarsum wist meer precisie in de schoten te leggen en daar waar Mander af- en toe een afzwaaier produceerde schoot Oud Ootmarsum strak en secuur door. Ze wisten hierdoor de wedstrijd met 2-0 te winnen.

Bij de senioren leek het op papier een echte kraker te worden. De wedstrijd gaf alleen een heel ander beeld te zien. Mander was oppermachtig en de deelname aan de KTO cup en de training voor instroom in de landelijke veldcompetitie wierp duidelijk zijn vruchten af. Dat bij Niej Haarbig Rob Scholten geblesseerd uitviel was een teleurstelling, maar maakte niet het verschil Mander won de eerste ronde met twee schoten voorsprong en de laatste met 1 schot verschil. Een terechte winnaar die volgende week gaat proberen ook de “KTO-cup” met de grote oren mee naar Mander te nemen.