Zondag 2 juli werden op de baan van Lattrop Breklenkamp de finales van de NKB-cup veld verschoten. De weergoden waren de veldschieters redelijk goed gezind. De baan lag er prima bij en de wedstrijden konden mede door de hulp van de scheidsrechters en de vrijwilligers van Lattrop Breklenkamp zonder problemen strak op tijd worden afgewerkt.

Heren veteranen

Om 10.00 starten de veteranen. De thuisploeg van Lattrop Breklenkamp moest het opnemen tegen Oud Ootmarsum. Lattrop schoot een goede wedstrijd, maar Oud Ootmarsum had meer ‘power’ in huis en wist uiteindelijk beide rondes overtuigend te winnen. De eerste ronde won Oud Ootmarsum met 1 schotlengte verschil. De tweede ronde was het dit net niet.

Dames

Bij de dames ging de strijd tussen wederom Oud Ootmarsum en Niej Haarbig. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk waren het de dames uit Oud Ootmarsum die beide rondes met een verschil van ongeveer 50 meter wisten te winnen.

Junioren

Bij de junioren was het Beuningen dat moest aantreden tegen Lattrop Breklenkamp. Laatstgenoemde speelde een prima wedstrijd, maar het was het leeftijdsverschil dat de doorslag gaf. De schutters van Lattrop Breklenkamp kwamen door hun jonge leeftijd kracht tekort ten opzichte van de ‘groten’ van Beuningen. Het werd ook hier een 2-0 overwinning in het voordeel van Beuningen. Lattrop Breklenkamp heeft met deze spelers wel de mogelijkheden om de komende jaren een rol van betekenis te gaan spelen in de cup en tijdens de competitie.

Heren

Bij de heren waren het Mander en Kluppelshuizen die de strijd met elkaar aanbonden. Mander had zware voorrondes achter de rug waarbij vaak een 3e ronde nodig was om als winnaar uiteindelijk door te stoten tot de finale. Toch was het ook deze keer geen appeltje eitje voor Mander. Het was jammer dat Kluppelshuizen niet heel goed begon aan de wedstrijd. Ze kwamen meteen ver achter na een geweldige uithaal van Mark Tijkotte. Daarna bleven de ploegen lange tijd op dezelfde afstand. Toch wist Mander uiteindelijk beide punten redelijk simpel binnen te halen.