Op zaterdag 8 juli werden bij Het Woudhuis in Apeldoorn de cupfinales straat gehouden. Helaas is er door de magere bezetting van de Pers en Propaganda commissie geen wedstrijdverslag gemaakt van alle wedstrijden. Gelukkig zijn er wat later toch nog een aantal foto’s boven water gekomen en via de diverse sociale-media is het alsnog gelukt om van een aantal wedstrijden nog een verslag op te snorren.

Heren

Bij de heren trad Beuningen aan tegen Zwolle. Veuropscheeter Luuk Zanderink begon goed en Zwolle had moeite met de eerste drie schoten. Daardoor kwamen ze al gauw meer dan een schot voor op de tegenstanders. Langzamerhand werd Zwolle beter en kwamen ze dichterbij, totdat toch uiteindelijk de laatste ronde prima werd gegooid door Beuningen en deze verdiend werd gewonnen met een schot voorsprong. De tweede ronde begon voor Beuningen wederom goed en ook toen had Zwolle weer moeite om bij te blijven. Met vijf schoten overbrugden de spelers van Beuningen een afstand van ruim 800 meter. Daardoor kwamen ze op twee schoten voorsprong en gaven dit ook niet meer uit handen. Daarmee was het kampioenschap voor Beuningen een feit. De spelers van Beuningen waren: Luuk Zanderink, Remco Zanderink, Bas Senger en Gijs Senger met de reserves Patrick Meijer en Erik Groener.

 

 

Dames

Bij de dames was de winst voor  Zwolle die met 2-0 wist te winnen van Klein Dochteren.

 

Heren veteranen

Op een prachtig parcours in Apeldoorn speelde het veteranenteam van Noord Berghuizen (Martin Velthuis/Johan Meijerink/Ronny Adolfsen/Ben Leferink op Reinink) de finale tegen Albergen.
Noord begon goed en nam de leiding. Maar gaandeweg de wedstrijd was het steeds weer wisselen van koppositie. Tegen het einde van de 1e ronde nam Noord een grotere voorsprong door enkele zeer goede schoten. Dit bleek uiteindelijk voldoende om met het laatste schot van de 1e ronde het eerste punt eenvoudig binnen te halen.
In de 2e ronde in principe hetzelfde beeld als in de 1e ronde maar met dien verstande dat het Albergen was dat wat meer de leiding had. Ook in deze ronde was het regelmatig wisselen van koppositie. In de laatste 4 schoten van deze 2e ronde kwam Noord weer dichterbij en bij het ingaan van het laatste schot lag Noord ca. 25 meter achter. Het laatste schot van Ben Leferink op Reinink was super met een afstand van ruim 200 meter. Maar ook het laatste schot van Albergen, met Wim Beld, was goed maar zijn kloot bleef een meter of 12 achter op die van Noord Berghuizen. Hierdoor pakte Noord ook het 2e punt en dus ook de titel. Een mooie en spannende wedstrijd die finale waardig was.

 

Dames veteranen

De wedstrijd bij de dames veteranen eindigde in een 2-0 overwinning voor HKV.

 

 

Junioren

Bij de junioren speelde De Brink tegen Vooruitzicht. Het werd een memorabele wedstrijd. In de eerste ronde ging het in het begin gelijk op, er werd goed geschoten. Halverwege kwam Brink A toch op een ruime achterstand maar die werd weer teniet gedaan en het laatste schot moest de beslissing brengen. Jesse Wennink moest eerst schieten en legde de druk er bij de tegenstander goed op middels een lang schot. De tegenstander was zo onder de indruk dat hij zijn kloot te laag plaatste en deze in de berm belandde. Menigeen was toen al van mening dat het eerste punt voor De Brink was, maar de kloot raakte een hoopje zand dat in de berm lag en kwam de straat weer op en rolde tergend langzaam voorbij die van De Brink waardoor Vooruitzicht met veel geluk het 1e punt veroverde. Danig van slag moest aan het 2e punt begonnen worden. Middels 2 slechte schoten lag De Brink gelijk al een schot achter. Echter, de man of the match, Gijs Oortman, liet het er niet bij zitten en trok door een heel lang schot de stand weer gelijk. Daarna ging het nog even gelijk op, maar halverwege begon Vooruitzicht steeds beter te gooien en kon De Brink niet meer bijblijven. Na het keerpunt was het verschil 2 schoten. Brink had er nog 2 en Vooruitzicht nog 4! Je zou denken: appeltje-eitje. Wederom een goed schot van Gijs Oortman moest de achterstand verkleinen. Vooruitzicht liep met het hoofd al in de wolken en produceerde plotseling een faliekante misser, zonder de straat te raken. Was het dan toch nog mogelijk om te winnen? Hierop produceerde de volgende schutter van Vooruitzicht nogmaals een poedel zonder straat te raken. Toen waren er nog maar 2 te gaan voor hen. Ook de voorlaatste speler deelde in de malaise en raakte amper de straat. Gevolg was dat de Brink opeens 10 meter voor lag! Ook het laatste schot van Vooruitzicht was niet denderend en was het een koud kunstje voor Jesse Wennink om het punt binnen te halen. Toen moest de beslissingsronde van maar 8 schoten uitwijzen wie de winnaar zou worden. Jelle Kamphuis begon na een twijfelend begin meer zelfvertrouwen te krijgen en opende goed. Daarna was de beurt aan Steven Groeneveld die ook nog niet lekker in de wedstrijd zat. Hij produceerde ook een goed schot en was er al een redelijke voorsprong die daarna door Gijs Oortman en Jesse Wennink werd vergroot. Ze waren helemaal in de winning-mood en bleven strak doorschieten. Vooruitzicht probeerde van alles maar kwam alleen verder achter. Het voorlaatste schot door Gijs Oortman was wederom formidabel en Vooruitzicht kwam er niet meer bij. Hierdoor werd er met een schotlengte gewonnen.