Zondag 25 augustus jl. zijn de cupfinales op het onderdeel straat verschoten. In totaal hebben 57 teams deelgenomen, verdeeld over de categorieën dames, dames veteranen, jeugd, heren en heren veteranen.

De finales zijn gegooid op de baan van Klein Dochteren (Lochem). Deze lastige straat was voor veel teams een uitdaging, wat resulteerde in spannend wedstrijden.


Op zaterdag beten de heren veteranen de spits af met een finalewedstrijd tussen KV Staphorst (Staphorst) en KV Nooit Gedacht (Noord Deurningen). De heren uit Staphorst bleken in de finale sterker dan de heren uit Noord Deurningen. Wel hadden ze hier drie ronden voor nodig, en uiteindelijk werd de wedstrijd beslist op meters.

 

Heren_veteranen

 

Zondag werd het vervolg van de wedstrijden georganiseerd. De dag werd begonnen met zware bewolking en af en toe een buitje.

De dames beten op zondag het spits af met een finale tussen KV Zwolle (Groenlo) en KV Oud Ootmarsum (Oud-Ootmarsum). De dames van Oud Ootmarsum moesten tijdens de wedstrijd hun meerdere erkennen tegen de dames van KV Zwolle. Ook Zwolle had, net als de heren van Staphorst, drie ronden nodig om de cupfinale te winnen.

 

Dames

 

Bij de dames veteranen ging de strijd tussen HKV (Hengelo) en de Huier (Geesteren). Ook deze finale bestond uit drie ronden, omdat beide teams één ronde gewonnen hadden in de reguliere wedstrijd. In de beslissing wist HKV de kloot 27 meter verder tot stilstand te brengen dan de dames van de Huier.

 

Dames_veteranen

 

Bij de jeugd stonden de teams van Mander (Mander) en Nooit Gedacht (Noord Deurningen) tegenover elkaar. De jeugd van Mander weet wat een cupfinale is, daar zij al twee eerdere edities van de cup gewonnen hadden. Nooit Gedacht maakte het de jongens uit Mander nog wel moeilijk, door in de reguliere wedstrijd een punt te pakken. Toch bleek in de beslissingsronde dat de jonge heren uit Mander niet te stoppen waren, en zij gingen er dan voor de derde keer op rij met de titel vandoor.

 

Jeugd

 

Aan het eind van de middag werd de finale voor de heren verschoten. Dit jaar stond titelverdediger de Gunne (Weerselo) tegenover de heren van Vooruitzicht (Oldenzaal).

Beide teams gingen vol voor de winst. Helaas voor de heren uit Weerselo bleken de heren van Vooruitzicht iets beter om te kunnen gaan met het lastige parcours, en wisten zodoende de cupfinale voor het onderdeel straat te winnen.

 

Heren

 

Over twee weken staan de cupfinales op het onderdeel veld op het programma. Op 8 september zal de veldbaan van K.V. de Huier dienst doen als finalebaan. Dan treffen wederom 10 teams elkaar om te strijden om de veldcup van de Nederlandse Klootschietersbonden.