{mosimage}

Zaterdag 12 maart werden de laatste wedstrijden van de Grolsch Champions Tour veld en zetten verschoten. Deze twee laatste wedstrijden werden gehouden in Beuningen, op de veldbaan van de plaatselijke vereniging. Bij alle categorieën moest de laatste dag de beslissing brengen, welke sporters zich plaatsen voor de Nederlandse Kernploeg.

Aan de wedstrijden om de Grolsch Championstour wordt door de top van de Nederlandse klootschieters deelgenomen. Daarbij wordt gestreden op drie onderdelen te weten straat, veld en zetten. Inzet van deze wedstrijden is plaatsing in de kernploeg voor deelname aan Internationale wedstrijden zoals in 2012 de Europese Kampioenschappen die worden gehouden in Italie.
De uitslagen van de straatwedstrijden waren twee weken geleden al bekend. De winnaars hier waren Robert Meijer bij de heren, Silke Tulk bij de dames,  Bas Senger bij de jongens en Merlin Leussink bij de meisjes.

Veld

De velduitslagen verschillen dit jaar niet veel met die van het onderdeel straat. Over 4 wedstrijden berekend werd bij de heren Robert Meijer gekroond tot overtuigend winnaar. Bij de dames was het de Albergse Silke Tulk die het onderdeel veld domineerde en op haar naam schreef. Bas Senger, die de laatste twee wedstrijden op zijn thuisbaan gooide, won het veld bij de jongens en Joyce Leussink was bij de meiden het sterkst op dit onderdeel.

Zetten
Een ander onderdeel van de Grolsch Champions Tour is het zetten. Bij dit onderdeel wordt de afstand gemeten die de kloot door de lucht aflegt. De plek waar de kloot neerkomt wordt als meetpunt genomen. De heren gooien met een kloot die 475 gram weegt, de dames en de jeugd gooien met materiaal dat 375 gram weegt. Ook bij dit onderdeel wordt er een eindklassement gemaakt. Bij de heren bleek Mark oude Luttikhuis de sterkste, gemeten over twee wedstrijden.
Carolien van der Meer, die de bovenhandse techniek hanteert, won dit onderdeel bij de dames. Verrassende winnaar bij de jongens was Roel Eppink van Oud Ootmarsum. Bij de meisjes was het Merlin Leussink die ook met de bovenhandse techniek domineerde.

Allround klassement
Naast de drie afzonderlijke onderdelen wordt er over het hele seizoen ook een allround klassement bijgehouden. Sporters die op alle drie onderdelen deelnemen kunnen in aanmerking komen voor deze prestigieuze Allround-titel. De Albergenaren Robert Meijer en Silke Tulk wisten deze prijs in de wacht te slepen bij de heren en de dames. Bij de jongens was het Bas Senger uit Beuningen die het Allround klassement op zijn naam schreef. Merlin Leussink was, gemeten over drie onderdelen, het sterkst van de drie zussen Leussink.

Op bijgaande foto ziet u de prijswinnaars van het Allround klassement.

Image and video hosting by TinyPic