Tilligte vormde het decor voor de laatste Grolsch Champions Tour op het onderdeel veld en zetten. De ijzige oostenwind maakte het voor de sporters en begeleiders niet makkelijk. Er waren nog twee veldwedstrijden en één zetwedstrijd te gooien, waarna het eindklassement opgemaakt kon worden.


Jongens

De jongens beten het spits ‘s ochtends af. Melle Analbers (Ons Streven, Tilligte), Luuk Zanderink (Beuningen), Bart Kamphuis (Mander) en Jochem Wennink (De Brink, Ootmarsum) lagen voor de laatste wedstrijd allemaal dicht bij elkaar. Tot de laatste twee wedstrijden lag Luuk Zanderink aan kop. Melle Analbers won echter de laatste twee wedstrijden en nam de koppositie over van Luuk Zanderink. Deze twee heren, aangevuld met Bart Kamphuis en Jochem Wennink maken deel uit van de kernploeg bij de jongens.

 

karlijn lammerink ct zetten melle analbers ct veld en zetten maaike haamberg ct veld bart kamphuis allround en manon zanderink allround

 

Meisjes

Bij de meisjes stonden voor de laatste wedstrijd Maaike Haamberg en Carmen Beuvink gelijk in aantal punten. De laatste wedstrijd zou dus de beslissing brengen. Met nog één dagoverwinning wist Maaike Haamberg (de Toekomst, Oldenzaal) haar eindzege veilig te stellen. Carmen Beuvink werd tweede en de kernploeg voor de meisjes wordt aangevuld met Christa Rolink (Beuningen) omdat zij derde werd in de Grolsch Champions Tour bij de meiden.

 

Dames

Bij de dames was de strijd losgebarsten tussen Lindsay Leussink (de Huier, Almelo) en Silke Tulk (Kleine David, Albergen). Tulk stond aan kop voorafgaande aan de laatste twee wedstrijden met een voorsprong van drie punten. Doordat Tulk nog één dagoverwinning wist te pakken op de laatste wedstrijddag, wist ze haar veldtitel veilig te stellen. Lindsay Leussink werd tweede. De kernploeg werd aangevuld door Richelle Ijland (de Toekomst, Oldenzaal), Merlin Leussink (de Huier, Almelo), Kim Schurink (de Toekomst, Enschede) en Linda Benneker (Vooruitzicht, Oldenzaal).

 

silke tulk ct veld en allround en merlin leussink ct zetten

 

Heren

De heren wisten al dat Rob Scholten (Niej Haarbig, Harbrinkhoek) er met de eindoverwinning vandoor ging. Met vier eindoverwinningen van de vier wedstrijden die meetelden, had hij voorafgaande aan de laatste wedstrijddag het maximaal aantal punten al binnen. De strijd ging echter wel om de overige plaatsen in de kernploeg. Door spannende wedstrijden hebben Mark oude Luttikhuis (Mander, Rhenen), Bas Senger (Beuningen), Richard Vlieman( Niej Haarbig, Harbrinkhoek), Laurens Maseland (de Toekomst, Oldenzaal), Rolf olde Weghuis (de Toekomst, Oldenzaal), Jerry Dekker (EDKV Fort, Fort), Jos-Bert Aalbers (Trefpunt, Baak), Robert van de Einde (Noord Berghuizen) en Michael Roerdink (Eibergen) zich weten te plaatsen voor de kernploeg veld.

 

jerry dekker allround en rob scholten ct veld en zetten

 

Zetten

Ook het onderdeel zetten werd gespeeld in Tilligte. Daar waar de veldwedstrijden 6 wedstrijden hebben waarvan de beste 4 resultaten meetellen voor het eindklassement, heeft het onderdeel zetten 3 wedstrijden waarvan de beste 2 resultaten meetellen.

Bij de jongens was het geen verrassing dat Melle Analbers (Ons Streven, Tilligte) er met de eindoverwinning op het onderdeel zetten vandoor ging. Met een afstand van maarliefst 82 meter liet hij nog maar eens zien wie de beste jongen op dit onderdeel was.

Bij de meisjes was het Karlijn Lammerink (Reutum) die met twee overwinningen de titel voor zich opeiste.

Ook bij de dames was favoriete Merlin Leussink (de Huier, Almelo) de eindwinnaar op het onderdeel zetten. Met haar bovenhandse slag bleef ze alle dames ruim voor.

Rob Scholten eiste met twee overwinningen ook het onderdeel zetten voor zich op.

 

Allround kampioenen

De Grolsch Champions Tour wordt gehouden over drie onderdelen. Door mee te doen op alle drie onderdelen (straat, veld en zetten) kun je in aanmerking komen voor de allround titel. Deze titel, ook wel het alternatieve Nederlands Kampioenschap genoemd, is een felbegeerde titel onder de sporters.

Bij de jongens ging deze prachtige titel, net als vorig jaar, naar Bart Kamphuis (Mander). Manon Zanderink (Beuningen) wist deze titel te winnen bij de meisjes.

Silke Tulk won de allroundtitel bij de dames. Zij wist deze titel voor het zevende jaar op rij te winnen.

Jerry Dekker wist de allroundtitel bij de heren te winnen.