PESARO – De eerste medaille op het EK klootschieten in Pesaro is binnen. De jongensploeg eindigde in het landenklassement als derde. Melle Analbers, Bart Kamphuis, Jochem Wennink en Luuk Zanderink leverden daarmee een prima prestatie in Italië.

 

Het zetten op de vrijdag was het eerste wedstrijd onderdeel van het Europees kampioenschap. Traditioneel een Duitse feestje en dat werd het ook dit keer. De overmacht van de Duitsers geeft te denken over het nut van dit onderdeel. Het programma liep door het weinig gestructureerde beleid van de Italiaanse organisatie ruim drie uur uit. Met name het droogschieten van de Duitsers (aanloop nemen en net doen of je gooit) nam zoveel tijd in beslag dat het programma ellenlang duurde.

Het mocht de pret in het goedgevulde stadion niet drukken, want het enthousiasme bij het publiek was enorm. Toch gaat het EK aan de inwoners van Pesaro grotendeels voorbij. Ze lopen langs, kijken een keer meewarig naar wat er gebeurt en lopen weer verder. Er was zelfs een Italiaanse vrouw die door al het oranje op het verkeerde been werd gezet. Zij dacht dat het Nederlands elftal in Pesaro het trainingskamp in aanloop naar het EK had opgeslagen.

Naast de bronzen plak voor de jongens was er een vierde plaats individueel voor Melle Analbers en bij de vrouwen schoot Merlin Leussink uit Almelo zich keurig naar een vierde plaats.

 

Bron: TC Tubantia