Zondag 26 juni jl. vonden de wedstrijden om het NK Klootschieten plaats op de banan van KV. Lattrop Breklenkamp. De ruim 200 beste klootschieters van Nederland streden zowel bij de dames als de heren om de nationale titels in 4 categorieën op de onderdelen straat, veld en zetten. Daarnaast was er tevens de strijd per categorie om de felbegeerde allround titel. Tijdens deze druk bezochte NK waren er in de meeste categorieën boeiende wedstrijden te zien.

 

In categorie 5 bij de heren wist Ivo Egbers van Steeds Vooruit uit Oldenzaal de allround titel in de wacht te slepen zonder een onderdeel te winnen. Dit geeft aan dat er zeer veel concurrentie was in deze klasse. Luuk ten Dam en Raymond Borggreve (beiden van KV Ons Streven uit Tilligte) behaalden de gouden medaille respectievelijk op straat en veld. Bij het zetten was Rob Scholten (Niej Haarbig) oppermachtig met een worp van maar liefst ruim 91 meter.

Bij de dames was de allround titel voor Marleen Hoffman van KV ’t Broek uit Ruurlo. Zij won het onderdeel straat terwijl het veld werd gewonnen door Kirsten oude Breuil (KV Kluppelshuizen). Het goud op het onderdeel zetten was voor Annemarie Welman van Vooruit Losser.

 

In categorie 6 bij de heren was de allround titel voor Robert Meijer (KV Mander). Hij wist zowel het onderdeel veld als zetten te winnen en hoefde alleen Richard Vlierman (KV Niej Haarbig) voor zich te dulden op het onderdeel straat. Bij de dames was Alies Krabbenborg van Dijkhoek de sterkste. Zij behaalde goud op de onderdelen veld en zetten. Op straat was het goud voor Mirjam Berkenbosch van KV Kluppelshuizen.

 

In categorie 7 was de allround titel voor Gerrit Hofste van KV Oud Ootmarsum. Hij wist het onderdeel veld te winnen terwijl het goud op straat voor Louis Blokhuis van KV Rossum was. Ben Leferink op Reinink (KV Noord Berghuizen) pakte de gouden medaille op het onderdeel zetten.

Bij de dames was de allround titel voor Jose ten Dam van KV Ons Streven uit Tilligte. Zij wist zowel op veld als bij het zetten de gouden medaille in de wacht te slepen. Het onderdeel straat werd gewonnen door Ina Veldhuis van KV Lattrop Breklenkamp.

 

In categorie 8, de veteranen, wist Johan Fox (KV Lattrop Breklenkamp) de allround titel in de wacht te slepen. Hij behaalde goud op het onderdeel straat en bij het zetten. Het onderdeel veld werd gewonnen door Joop Platvoet van KV Kolkersveld uit Losser.

Bij de dames was de allround titel voor Sanny Oude Luttikhuis van KV Wilskracht. Zij behaalde goud op de onderdelen straat en veld terwijl Joke Spit de gouden medaille op het onderdeel zetten in de wacht sleepte.

 

Foto’s:

https://picasaweb.google.com/116784862605210273540/NKSenioren2011?authkey=Gv1sRgCPvL5oLdpP_60AE