Op zondag 11 juni is het Beuningerachterveld het middelpunt van het klootschieten. Die dag zullen maar liefst 244 junioren in actie komen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Dit evenement wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Beuningen (gemeente Losser).
Daarvoor heeft de vereniging KV Beuningen een uitgebreid draaiboek opgezet en zullen
vele vrijwilligers die dag ingezet worden om er een mooi toernooi van te maken. De ervaringen van het organiseren van eerdere wedstrijden (o.a. het snelheidsrecord) en samenwerking met andere verenigingen en de gemeente Losser geeft de vereniging het vertrouwen dat het evenement tot in de puntjes is verzorgd. De wedstrijden concentreren zich rondom de clubaccommodatie van de vereniging aan de Punthuizerweg.

Duidelijke bewegwijzering leiden de spelers en bezoekers naar het parkeerterrein vlakbij het clubgebouw. Alle wedstrijdonderdelen vinden plaats in de directe omgeving van het clubgebouw van KV Beuningen. Het gedeelte op de Punthuizerweg dat voor het onderdeel
straat wordt gebruikt, is volledig afgesloten voor alle verkeer.
Op de straat zijn twee startpunten ingericht, zodat de finish op hetzelfde punt blijft. Vanaf het clubgebouw kan men de verrichtingen op straat goed volgen. De huidige baan wordt ingezet voor het onderdeel veld. De omstandigheden van de laatste weken zijn gunstig voor optimale resultaten op de baan. Hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind, zodat er op de baan ook topprestaties neergezet kunnen worden. Ook hier staat men ‘bovenop’ de wedstrijd. De zetwedstrijden bevinden zich direct in de weide naast de pauzeplek en het hart van het toernooi. Ook die wedstrijden zijn goed te volgen voor het publiek. Niet alleen voor de organisatie heeft de organiserende vereniging veel vrijwilligers opgetrommeld.
Ook voor de 27 junioren, die namens de club mogen meedoen, zijn begeleiders nodig. Alle leden van de vereniging hebben zo een taak te volbrengen tijdens het komende weekend. De organisatie hoopt op een geslaagd evenement met uitstekende prestaties (en natuurlijk ook voor de club zelf).