Zondag 8 september zijn de finales om de NKB Veldcup geschoten op de prachtige veldbaan “Geesterseveld” van KV de Huier in Geesteren . De wedstrijden begonnen ‘s ochtends onder zeer natte weersomstandigheden echter gaandeweg de dag klaarde het op waardoor ook de veldbaan weer een stuk droger werd. Uiteindelijk scheen zelfs de zon zodat de finaledag een prachtig slot kende. Opmerkelijk feit is dat alle wedstrijden dezelfde winnaar kende als vorig jaar. Alle titelverdigers wonnen hun wedstrijden overtuigend en wisten daarmee hun titel te prolongeren.

 

Veteranen Heren: Oud Ootmarsum – Niej Haarbig

Om 10:00 uur beten de heren veteranen de spits af. De finale ging tussen Oud Ootmarsum en Niej Haarbig. Van meet af aan werd duidelijk dat Oud Ootmarsum duidelijk te sterk was voor Niej Haarbig met name door toedoen van een uitblinkende Jan Bonke. Hiermee wist het team van Oud Ootmarsum voor het derde achtereenvolgende jaar zeer verdiend de NKB Veldcup te veroveren. Het winnende team van Oud Ootmarsum bestond uit: Jan Bonke, Gerrit Hofste, Harrie Oude Vrielink, Gerrit Heerink en Erik Morsink.

 

herenvet_veld

 

Veteranen Dames: HKV – De Huier

In de finale van de dames veteranen was het team van HKV (Hengelo) ook dit jaar duidelijk te sterk voor het team van De Huier. Beide ronden werden overtuigend gewonnen door HKV zodat de dames van HKV voor het 5e achtereenvolgende jaar de NKB Veldcup veroverde: een zeer knappe prestatie! Het team van HKV bestond uit: Lies Kemna, Lies Lenferink, Joke Spit en Judith Dijkstra.

 

damesvet_veld

 

Dames: Oud Ootmarsum – Mander

De finale bij de dames ging dit jaar tussen Oud Ootmarsum en Mander. Al van meet af aan was duidelijk dat het sterke team van titelverdediger Oud Ootmarsum maar één bedoeling had namelijk de NKB-cup wederom veroveren. Hoewel de Manderse dames prima partij boden was Oud Ootmarsum uiteindelijk toch te sterk met een voorsprong van resp. 37 meter tijdens de eerste ronde en 70 meter tijdens de tweede ronde. Het damesteam van Oud Ootmarsum bestond uit: Ellis Steggink, Merlin Oude Nijhuis, Laura Oude Vrielink, Chantal Oude Nijhuis en Leonie Steggink.

 

dames_veld

 

Jongens: Mander – Lattrop Breklenkamp

De finalewedstrijd bij de jongens ging tussen het team van Mander en Lattrop Breklenkamp. Titelverdediger Mander bleek ook dit jaar in de finale tegen Lattrop Breklenkamp duidelijk te sterk. De eerste ronde werd door Mander met een voorsprong van bijna 1 schot winnend afgesloten. Ook de 2e ronde wisten zij te winnen met een voorsprong van ca. 45 meter. Hiermee werd de NKB Veldcup bij de jongens voor het derde achtereenvolgende zeer terecht gewonnen door de sterke jongens van Mander. Het team van Mander bestond uit: Arjan Blankenvoort, Kenneth Schuurman, Mark Tijkorte, Bart Kamphuis en Bart Oude Vrielink.

 

jongens_veld

 

Heren: Mander 1 – Hertme 1

Het slotstuk van de dag werd gevormd door de finale bij de heren tussen de teams van titelverdediger Mander en Hertme. Hoewel het jeugdige en talentvolle team van Hertme 1 prima voor de dag kwam was het geroutineerde team van Mander toch duidelijk sterker. De eerste ronde werd gewonnen met een voorsprong van ca. 90 meter terwijl de voorsprong tijdens de 2e ronde ruim 100 meter bedroeg. Hiermee werd voor de derde achtereenvolgende keer de NKB Veldcup veroverd door het team van Mander. Het team van Mander bestond uit: Robert Blankenvoort, Martijn Veldscholten, Mark Oude Luttikhuis, Robert Meijer en Rene Blankenvoort.

 

heren_veld