2ljkq4n

 

In het weekend van vrijdag 7 tot en met zondag 9 oktober staan in Ierland de jaarlijkse klootschietwedstrijden op straat om de “King and Queen of the Roads” weer op de agenda. Inzet van deze prestigieuze wedstrijden met de stalen kloot is het Kampioensschap van Ierland waarbij de winnaar tevens een leuk geldbedrag tegemoet kan zien.

 

Sterk deelnemersveld
Het zeer sterke deelnemersveld bestaat zowel bij de dames als bij de heren uit 6 deelnemers. Naast 4 Ieren zijn ook de Duitse kampioenen en de Nederlandse kampioenen uitgenodigd. Voor Nederland zullen de Albergenaren Silke Tulk en Robert Meijer aan deze fameuze wedstrijden deel nemen. Dit jaar wordt voor het eerst ook gestreden om de junior queen titel. In deze wedstrijd strijden de Nederlandse zussen Merlin en Joyce Leussink tegen de Ierse kampioenen.
Naar verwachting zullen vele duizenden toeschouwers deze wedstrijden bezoeken waaronder vele bookmakers voor het afsluiten van de nodige weddenschappen zoals dat gebruikelijk is in Ierland. De wedstrijden worden verschoten in de nabijheid van Cork over een glooiend straatparcours met een lengte van ruim 2 kilometer met daarin de nodige (scherpe) bochten. Het beloven zeer spannende en spectaculaire wedstrijden te worden waarbij ook tactisch inzicht en mentale weerbaarheid van de spelers op de proef zal worden gesteld.
De Nederlandse delegatie van in totaal 24 personen bestaande uit sporters, begeleiders en supporters reist op woensdag 5 oktober af naar het Ierse Cork en komt maandag 10 oktober weer terug.