Op dinsdagavond 26 mei startte de eerste verkorte cursus scheidsrechter voor de NKB.
Deze cursus is gehouden voor deelnemers die al een ruime kennis van de klootschietsport en de reglementen bezaten. Daarnaast moesten de cursisten ook al praktische ervaring hebben, leiding kunnen geven en werd een behoorlijk deel zelfstudie vereist.
Het was een pittige, erg snelle cursus en die basiskennis en ervaring bleken echt een vereiste!
Na drie zeer intensieve cursusavonden konden afgelopen zondag acht van de tien cursisten, tijdens het NK Jeugd, op voor hun praktijkexamen.
Tom Ruël, Nico Peters, Erik Fox, Michiel Ruël, Hans Nijland, Bjorn ten Dam, Harry Scholtenhave en Leon Timmerhuis wisten deze alle acht met goed gevolg af te sluiten.
Heren, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Op de foto staan scheidsrechters uit een eerdere sessie.

In het najaar zal er weer een reguliere cursus gehouden worden, zodat we tijdens het komende EK (in het hemelvaartsweekend van 2016) voldoende erkende scheidsrechters zullen hebben.
Wij willen bij deze dus nogmaals de oproep doen, om je aan te melden voor de scheidsrechterscursus. Dit kan heel makkelijk door een e-mail te sturen naar de opleidingscommissie (marjo_wiegers@yahoo.com). Voor meer informatie mag je eerst ook bellen met 06-20412927.