Spannende finale’s NKB Cup veld

De veldbaan van KV Lattrop-Breklenkamp was afgelopen zondag het decor voor de cupfinales veld. In totaal streden 10 teams, in vijf klasses, om de felbegeerde titel. De veteranen begonnen ‘s ochtends vroeg, de senioren volgden later op de dag.

Veteranen
De damesteams van HKV (Hengelo) en Oud-Ootmarsum beten het spits af. De dames van HKV waren favoriet omdat ze de voorgaande jaren de NKB cup op het veld ook hadden gewonnen. Ook dit jaar lieten ze de tegenstanders achter zich en ging de cup voor de zesde jaar op rij mee naar Hengelo.

Dames veteranen - Winnaar HKV
Bij de heren ging de strijd tussen de teams van KV Kluppelshuizen (Almelo) en KV Zwolle. De heren uit Zwolle hebben goed partij gegeven aan de mannen uit Almelo maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind. De beker ging mee naar Almelo doordat Kluppelshuizen beide punten won met een verschil van ongeveer 60 meter.

Heren veteranen - Winnaar Kluppelshuizen

Jeugd
Het jeugdteam van KV Lattrop-Breklenkamp stond wederom in de finale van de NKB Cup veld. Nadat vorig jaar de titel aan hun voorbij ging doordat de jongens uit Mander te sterk waren, namen zij het nu op tegen de jeugd van Oud-Ootmarsum. Het eerste punt was overtuigend voor de jeugd van Lattrop en even leek het erop dat de beker dit jaar in Lattrop zou staan. Oud-Ootmarsum kwam de tweede ronde echter sterk terug en won het tweede punt. Een beslissingsronde was nodig om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen. In de beslissing bleek Oud-Ootmarsum toch een maatje te groot voor de jeugd van Lattrop-Breklenkamp en zodoende ging de beker mee naar Ootmarsum.

Jeugd - Winaar Oud-Ootmarsum

Senioren
Bij de dames was het titelverdediger Oud-Ootmarsum dat in de finale stond tegenover de dames van KV Reutum. De dames van Oud-Ootmarsum hebben de edities van 2012 en 2013 winnend afgesloten, Reutum was, wat dat betreft, ´nieuw´ in de finale.  Ook dit jaar bleken de dames uit Ootmarsum te sterk voor hun tegenstander. Met een ruim verschil (twee schoten voorsprong in het eerste punt en drie schoten in het tweede punt) ging de titel voor de derde keer op rij mee naar Ootmarsum.

Dames - Winnaar Oud Ootmarsum
De heren van Oud-Ootmarsum gooiden tegen stadsgenoot KV de Brink. De eerste ronde viel ten prooi aan de heren van de Brink met een verschil van 25 meter. De tweede ronde zorgde voor meer spanning doordat de kloot van Oud-Ootmarsum 2 meter en 10 centimeter voorbij de kloot van de Brink rolde. Hierdoor was een beslissingsronde nodig om de uiteindelijke winnaar te kunnen aanwijzen. In de beslissingsronde was de Brink net iets sterker dan Oud-Ootmarsum en zodoende wonnen de heren van de Brink met een verschil van ongeveer 15 meter de NKB Cup voor het onderdeel veld.


Heren - Winnaar de Brink

Bijgaand een collage met alle teams die vandaag in actie zijn gekomen.

NKB Cup Veld tekst